Työtä, kuntoilua ja bonuksia : tutkimus työntekijöiden liikunnan tukemisesta - Ikonen, Sonja (2011)
Yritykset tukevat työntekijöiden liikuntaa enenevässä määrin. Tutkimukseni tarkoituksena on pohtia liikunnan tukemisen lähtökohtia − missä määrin liikunnan tukeminen työpaikoilla näyttäytyy työntekijöiden hyvinvoinnin edistämisenä. Vai onko liikunta vain väline työkyvyn ja tehokkuuden maksimoinnissa – työnantajan keino ohjailla työntekijöiden käyttäytymistä. Lähtökohtia tarkastellaan alan julkaisuiden sekä valitusta kohdeyrityksestä kerätyn aineiston avulla. Kohdeyritys valikoitui muiden joukosta ainutkertaisella tavalla tukea työntekijöiden liikuntaa − niin sanotuin kuntobonuksin. Pääkysymyksen lisäksi pyrin kartoittamaan, miksi ja miten työntekijöiden liikuntaa tuetaan sekä mitä hyötyjä tuetulla liikunnalla nähdään työnantajan ja työntekijöiden näkökulmasta.