Keski-Suomen maakunnan kasvihuonekaasupäästöt ja niiden kehitys 2000-luvulla - Huikuri, Sanna (2010)
Keski-Suomen maakuntahallitus on kansallisen ilmasto- ja energiastrategian mukaisesti käynnistänyt keväällä 2010 maakunnan ilmastostrategiatyön, jossa etsitään keinoja ilmastonmuutoksen hillintään ja ilmastonmuutokseen sopeutumiseen. Jotta tavoitteita ja toimenpiteitä voidaan näille asettaa, on tunnettava alueen nykytila ja hahmotettava meneillään oleva kehityssuunta. Tämän tutkimuksen tavoitteena oli selvittää Keski-Suomen maakunnan ihmisperäisten kasvihuonekaasupäästöjen nykyiset lähteet, päästöjen määrä ja niiden kehitys eri sektoreilla 2000-luvulla sekä arvioida päästöjen vähennyskeinoja.