Sosiaalinen media julkishallinnon organisaatiossa - Koponen, Hanna (2011)
Koponen, Hanna Sosiaalinen media julkishallinnon organisaatiossa Jyväskylä: Jyväskylän yliopisto, 2011, 25 s. Tietojärjestelmätiede, kandidaatin tutkielma Ohjaaja: Salminen, Airi Sosiaalisen median suosio on kasvanut huimasti viime vuosien aikana ja yhä useammat yksittäiset käyttäjät ja organisaatiot käyttävät sosiaalisen median palveluita. Tämä kandidaatintutkielma käsittelee sitä, millä tavoilla julkishallinnossa käytetään sosiaalista mediaa. Tutkimus toteutettiin kirjallisuuskatsauksena. Lisäksi tutkielmassa analysoidaan sosiaalisen median käyttöä kolmessa Suomen julkishallinnon organisaatiossa. Nämä esimerkkiorganisaatiot ovat eduskunta, sisäasianministeriö ja poliisi. Aikaisempien tutkimusten mukaan useat julkishallinnon organisaatiot käyttävät sosiaalista mediaa informaation jakamiseen, ammatillisten verkostojen luomiseen, suhteiden luomiseen sidosryhmien välille, näkyäkseen paremmin medioissa, viestintään eri osapuolten kanssa ja uutisten kertomiseen. Tärkeimmäksi syyksi sosiaalisen median käyttöön julkishallinnossa todetaan, että kannattaa olla siellä missä yleisö on. Tässä tutkimuksessa havaittiin, että esimerkkiorganisaatiot käyttävät sosiaalista mediaa eniten käyttäjien houkuttelemiseksi organisaation Internet-sivuille, näkyäkseen paremmin medioissa, kansalaisten mielipiteiden selvittämiseksi sekä keskustellakseen ja ilmoittaakseen ajankohtaisista asioista.