"Minua ei enää ole" : äitiyden representaatiot Pauliina Suden Ruuhkavuodessa - Ylisirniö, Tiina (2010)
Pro gradu -työssäni tutkin äitiyden representaatioita Pauliina suden romaanissa Ruuhkavuosi. Keskityn pääasiallisesti tarkastelemaan teoksen päähenkilöä, esikoisensa saavaa Minnaa sekä hänen äitiään ja ystäviään. Tutkimuksessani pyrin vastaamaan kysymykseen, minkälaisia äidin tai äitien representaatioita romaanista löytyy. Tarkastelen erityisesti äitinä väsymistä, äitiyden roolin omaksumista, äitiyden ja opiskelun yhdistämistä sekä täydellisyyden tavoittelemista. Tämän lisäksi tarkastelen kotitöiden jakautumista perheessä ja äitien suhteita toisiin äiteihin. Työni on temaattista tutkimusta. Pohdin tutkimuksessani tutkimani romaanin lajia ja käyttötarkoitusta sekä romaanin piirteistä muun muassa toistoa, huumoria ja puhekielisyyttä. Kiinnitän huomioni myös romaanin intertekstuaalisiin piirteisiin.