Kuvittele, luo, innovoi - enemmän, lujempaa, paremmin! : luovuus ja innovaatiot poliittisissa teksteissä ja kansalaisten puheenvuoroissa - Melanen, Jonna (2010)
Kun nykyään puhutaan luovuudesta ja innovaatioista, puhutaan usein kilpailukyvystä ja talouskasvusta. Tätä kutsutaan useissa eri lähteissä innovaatiopuheeksi, joka on tämän pro gradu -tutkielman aiheena. Tutkimuksen lähtökohtana ovat analyysit, jonka mukaan maailmantaloudessa on siirrytty innovaatiovetoiseen kehitysvaiheeseen, jossa luovuus ja innovaatiokyky nähdään nykyajan ja tulevaisuuden hyvinvoinnin turvaajana sekä olennaisena osana kilpailukykyä ja talouskasvua.