Kirjoitus luo lenkkejä traditioon : kuinka Harri István Mäki kirjoittaa lapsille - Keltto, Johannes (2010)
Tutkin tradition merkitystä lastenkirjailijalle kirjoitusprosessin eri vaiheissa. Tutkimus pohjautuu lastenkirjailija Harri István Mäen haastatteluun. Muu aineistoni koostuu tavoitteittani tukevasta tieteellisestä ja populaarista tekstiaineistosta. Lähtökohtani tutkimukseen on hyvin subjektiivinen. Tavoitteenani on ollut perehtyä lastenkirjallisuuden erikoislaatuun tulevana lastenkirjailijana. Lastenkirjallisuuden asema kaunokirjallisuuden ja yhteiskunnan osana on hyvin omalaatuinen ja täynnä jännitteitä, jotka vaikuttavat lastenkirjailijan työhön sen jokaisella osa-alueella. Tätä aihetta on kirjallisuuden- ja kirjoittamisentutkimuksessa pengottu harmillisen vähän.