Kaupunginvaltuutettujen argumentointi - Nieminen, Katriina (2010)
Tässä pro gradu -tutkielmassa tutkimustehtävänä on kuvata, millaisia retorisia argumentointitapoja valtuutetut käyttävät argumentoidessaan kaupunginvaltuuston istunnoissa. Tutkielmassa pyritään kuvaamaan, millaisia väitteitä valtuutetut esittävät ja millaisia argumentointitekniikoita valtuutetut käyttävät argumentoidessaan kaupunginvaltuuston istunnoissa. Kuvailussa painotetaan arvoja koskevia väitteitä. Tutkielman tavoitteena on lisätä tietoa siitä, millaista argumentointi kunnanvaltuustossa on ja valottaa näin jotain siitä, millaisia tekijöitä kunnanvaltuuston päätöksentekoon liittyy.