Kirkkotekstiilit - taidetta vai taivaallisia tarvikkeita? : kirkkotekstiilien asema taiteen kentässä - Karsikas, Ulla (2010)
Tutkielman tavoitteena on hahmottaa suomalaisten evankelis-luterilaisten kirkkotekstiilien asemaa taiteen kentässä: taiteen ja teologian välissä sekä taiteen ja käsityön rajapinnalla. Lähestymistapa on hermeneuttinen ja viitekehyksenä kontekstuaalinen taidekäsitys. Työn taustalla on monikerroksinen käsitys taiteesta, jonka mukaan inhimilliset tarpeet ja taipumukset suuntaavat taiteen tuotantoa ja vastaanottoa kulttuurisessa kontekstissa.