Pilven infrastruktuuripalvelut - Korpinen, Samuli (2010)
Korpinen, Samuli Eljas Pilven infrastruktuuripalvelut Jyväskylä: Jyväskylän yliopisto, 2010, 35 s. Tietojärjestelmätiede, kandidaatintutkielma Ohjaaja: Tyrväinen, Pasi Pilvipalvelut ovat tänä päivänä vilkas keskustelun aihe tieto- ja viestintätekniikan alalla. Pilvipalvelut voidaan käsittää tieto- ja viestintätekniikan resurssipalveluina. Ne jakautuvat kolmeksi palvelumalliksi: sovellus-, kehitysalusta- tai laitteistopalveluiksi. Palvelut mukautuvat dynaamisesti ja näistä maksetaan yleensä käytön mukaan. Tässä kirjallisuuteen pohjautuvassa tutkielmassa keskitytään pilven laitteisto- eli infrastruktuuripalveluihin. Palvelujen keskeiset ominaisuudet tuodaan esille. Tämän lisäksi palveluja verrataan sekä niiden ominaisuuksien että suorituskyvyn suhteen.