Isäntämaan kulttuurin kompetenssi muisteltuna : vapolaisten kertomuksia Neuvostoliitosta ja neuvostoliittolaisista - Lamminen, Tuomas (2010)
Pro gradussani olen haastatellut viittä Vapon työntekijää heidän muistoistaan Neuvostoliitosta ja neuvostoliitto-laisista. Olen tulkinnut heidän kertomuksiaan isäntäkulttuurin viestintäkompetenssin komponenttien kautta, koska olen halunnut nostaa esille kertomuksien viestinnälliseen oppimiseen ja osaamisen liittyvät ainekset. Lisäksi olen halunnut tutkia sitä, miten tällainen analyysitapa vaikuttaa muistitiedon esittämiseen.