Zur Rolle von Sprachen an finnischen Hochschulen : Eine Umfrage unter dem Hochschulpersonal - Kivelä, Mari (2010)
Suomessa on perinteisesti ymmärretty vieraiden kielten opiskelun tärkeys. Suomalaisissa peruskouluissa on opiskeltu vierasta kieltä pakollisena oppiaineena jo 1970-luvulta saakka. Viime vuosikymmeninä vieraiden kielten opiskelun into on kuitenkin laantunut, ja erityisesti valinnaisten kielten opiskelu on selkeästi vähentynyt. Samalla kuitenkin suomalainen työelämä kansainvälistyy, ja yhä useammilla aloilla vieraan kielen taidot ovat tarpeen.