Aatteesta arvoihin : yleispuoluekehitys ja ympäristöpolitiikan jakautuminen oikeisto-vasemmisto -akselilla - Liukkonen, Antti (2010)
Yleispuolueteorian mukaan puolueet ovat alkaneet muistuttaa kasvavissa määrin toisiaan. Liitän osaksi tätä kehitystä postmaterialististen arvojen nousun politiikan kentälle, koska nämä arvot tuovat osaltaan epäselvyyttä perinteiselle puolueiden oikeisto-vasemmisto –jaottelulle politiikan ristiriitaulottuvuuden muuttuessa multiakseliseksi. Postmaterialistiset arvot ovat tulkittavuudessaan puolueille väline tavoitella poliittista keskustaa, koska ne luovat pelitilaa.