Me and my English : a material package promoting self-assessment in the primary school - Tuominen, Terhi (2010)
Itsearviointi on tärkeä osa oppimista ja se mainitaan myös opetussuunnitelmassa. Oppikirjojen tarjoamat itsearviointitehtävät eivät aina kuitenkaan palvele tarkoitustaan koska ne ovat usein yksinkertaisia ja samanlaisia keskenään, ja näin ollen oppilaat ja opettajat eivät aina koe niitä hyödyllisiksi. Itsearviointi on kuitenkin tärkeä taito, jota pitäisi opettaa myös alakoulussa. Itsearviointi on myös osa elinikäistä oppimista. Englannin oppimisen itsearviointi tulisi aloittaa samaan aikaan kuin englannin opiskelukin. Tämän materiaalipaketin tarkoitus on tarjota monipuolinen ja kiinnostava materiaali oppilaiden itsearviointitaitojen kehittämiseen.