Salatieteellinen painonhallinta : elintarviketeollisuuden levittämät harhat julkisessa lihavuuden torjuntakeskustelussa - Turunen, Riikka (2010)
Tarkastelen Pro gradu –työssäni Euroopan komission ja 13 unionin jäsenmaan käymää terveyden edistämiskeskustelua. Keskustelu käydään aikana, jolloin sekä elintasosairaudet että lihavuus ovat lisääntyneet merkittävästi. Elintarviketeollisuudella on merkittävä rooli väestön terveydentilan taustavaikuttajana ja lisäksi se osallistuu aktiivisesti oman liiketoimintansa reunaehtoihin liittyvään yhteiskuntapoliittiseen keskusteluun. Tarkoituksenani on nyt selvittää, minkälaisia haittoja julkisen ja yksityisen sektorin välinen yhteistyö sisältää terveyden edistämisen kannalta. Näin pyrin omalta osaltani selittämään elintasosairauksien huomattavaa lisääntymistä ja yhteiskuntapolitiikan samanaikaista kyvyttömyyttä kohottaa kansanterveyttä.