Kehitysvammainen lapsi lastensuojelussa : kyselytutkimus lastensuojeluyksiköihin - Leppänen, Susanna (2010)
Kyselytutkimukseni tarkoituksena on tarkastella Suomessa olevien huostaan otettujen kehitysvammaisten lasten sijoitusta kunnallisissa, sekä yksityisissä lastensuojeluyksiköissä. Tutkimuksellani selvitän myös kehitysvammaisten ja FASD lasten suhteellista määrää lastensuojeluykiköissä, sekä tarkastelen kehitysvammaisten lasten asemaa sijaishuollossa ja lastensuojelun sosiaalityössä. Tuon esille myös lastensuojeluyksiköiden ja henkilökunnan valmiutta ja ammatillisuutta kohdata kehitysvammaisia huostaa otettuja lapsia. Selvitän myös, onko tuen ja palveluiden saanti ollut riittävää, jotta kehitysvammaisen lapsen erityistarpeisiin pystytään vastaamaan.