Internetkielen variaatio ja sen funktiot Rautaneito-keskustelupalstalla - Heimala-Lindqvist, Riikka (2010)
Perinteisesti kieli on jaettu kahtia puhuttuun ja kirjoitettuun kielimuotoon. Uudet median muodot, kuten internet ja tekstiviestit, ovat kuitenkin herättäneet keskustelua siitä, pitäisikö kirjoitetun ja puhutun lisäksi ottaa huomioon niin sanottu kolmas kielimuoto: kirjoitettu keskustelu, jossa on sekä puhe- että kirjakielen piirteitä.