Suunnitelmissa urbaani unelma : analyysi Helsingin Arabian alueen kehittämisessä kulttuurille annetuista merkityksistä - Kangasvieri, Maria (2010)
Pro Gradu -tutkielma käsittelee kulttuurille annettuja merkityksiä alue- ja kaupunkisuunnittelun näkökulmasta Helsingin Arabian alueen kehittämisessä. Tutkielmassa tarkastellaan kulttuurin välineellistä merkitystä aluekehityksen historiassa kulttuurisen pääoman käsitteen kautta. Tutkielman aineistoa varten on haastateltu Arabian alueella toimivia aktiivisia toimijoita ja päättäjiä, joiden näkökulmia kulttuurin merkityksestä alueen kehityksessä tarkastellaan tutkimuksen empiirisessä osassa. Tutkimus tarkastelee myös Metropolia Ammattikorkeakoulun liikkeelle panemaa hanketta Urbaani luovuus, sekä hankkeen panosta luovien aluekehitysmallien luomisessa.