Ohjelmistovuokrauksen tietoturvaongelmat - Kupila, Ville (2010)
Ohjelmistojen hankinta ja käyttö on siirtynyt yhä kasvavassa määrin yrityksen omissa tiloissa toimivista asiakaskohtaisista ohjelmistoista kohti verkon yli tapahtuvaan kokonaisvaltaiseen verkkosovelluspalvelujen vuokraamiseen. Tämän rinnalla on noussut huoli tietoturvasta ja yksityisyyden suojasta. Koska dataa varastoidaan ja käsitellään virtuaalisessa ympäristössä oman organisaation ulkopuolella, on tietoturva suunniteltava siten, ettei mikään ulkopuolinen tai sisäinen taho pääse luvatta käsiksi asiakkaiden liiketoimintakriittiseen dataan.