Kansa yhtenäiseksi ja kansallistunne korkealle : virolaisjohtajien historiapuheet ja niiden vaikutuspyrkimykset Pätsin aikakauden Virossa - Leukumaa, Saila (2010)
Maaliskuussa 1934 Konstantin Päts ja Johan Laidoner kaappasivat Virossa vallan ja pelastivat omien sanojensa mukaan Viron Vapaussoturien liiton (vapsit) diktatuurilta, joka olisi voinut johtaa lopulta itsenäisyyden menetykseen. Päts hallitsi Viroa valtion itsenäisyyden menetykseen kesäkuuhun 1940 asti apunaan sotaväen ylipäällikkö Laidoner ja sisä- ja pääministerinä toiminut Karl Einbund (vuodesta 1935 Kaarel Eenpalu).