Suomalainen moderni puuasuntorakentaminen 1990 - ja 2000 -lukujen vaihteessa : tapausesimerkkinä Niiralan Kulma Oy:n modernit puuvuokratalot Kuopiossa - Purdy, Sirpa (2010)
Tutkielman näkökulma kohdistuu rakennettuun ympäristöön. Tutkielmassa selvitetään 1990-luvun lopun suomalaista modernia puuasuntorakentamista. Tapausesimerkkinä työssä toimii kuopiolaisen kaupungin vuokrataloyhtiö Niiralan Kulma Oy:n moderni puinen asuntorakentaminen Kuopion Petosen kaupunginosassa. Työssä käsiteltävät esimerkkirakennuskohteet ovat Kortekatu 5, Petosenkuja 1 eli Nurmirannantie ja Torpankatu 2.