Pokeridiivat ja ruutukunkut : pokeriammattilaisuus ja sukupuoli suomalaisessa mediassa - Lindén, Pia (2010)
Rahapelaamista on pitkään pidetty paheellisena ja riippuvuutta aiheuttavana toimintana, jonka on mielletty kuuluvan nimenomaan miehille. Nykyisin pelaaminen on kuitenkin harrastus yhä useammalle, ja naispelaajiakin on aiempaa enemmän. Rahapelaamisen hyväksyttävyyden ja suosion kasvu on käynyt käsi kädessä rajoitusten purkamisen, pelien saatavuuden sekä teknologioiden kehittymisen kanssa. Työelämän arvojen muuttuminen ja työn viihteellistyminen ovat puolestaan luoneet mahdollisuuden uudenlaiselle ammattilaisuudelle. Muutaman viime vuoden ajan media on omalta osaltaan vaikuttanut pelaamisen suosion kasvuun ja esittänyt pokeriammattilaisuuden vaihtoehtona perinteiselle palkkatyölle. Ajatus pokeriammattilaisuudesta kiteyttää nykyiset työn arvot sekä kaiken kattavan viihteellistymisen.