Liverpudlian social class in modern drama : a study of Educating Rita (1980) and Paradise Bound (2006) - Fetula, Heidi (2010)
Tutkielmassa tarkastellaan kahta näytelmää, jotka ovat Willy Russellin Educating Rita (1980) sekä Jonathan Larkinin Paradise Bound (2006). Molemmat ovat liverpoolilaisia ja kuvaavat paikallisen työväenluokan elämää eri näkökulmista. Tavoitteena oli selvittää, millaista työväenluokan kieli on näytelmissä: Vastaako se todellista työväenluokan kieltä? Onko kielessä eroja näytelmien välillä? Vastauksia haettiin niin yhteiskuntatieteellsen luokka-analyysin kuin kielitieteenkin avulla. Hahmot jaettiin yhteiskuntaluokkiin pääosin Kate Foxin teorian perusteella, eli sen mukaan, toivoivatko he kuuluvansa korkeampaan luokkaan. Jaottelun tukena käytettiin myös virallista yhteiskuntaluokkittelua, jotka olivat käytössä Britanniassa 1990-luvulle asti, sekä sen korvannutta ammattien luokittelua.