Persoonallisuus työhyvinvoinnin voimavarana - itseen liittyvien ydintulkintojen ja työn piirteiden merkitys tarmokkuudelle ja työtyytyväisyydelle - Holopainen, Pekka; Iivarinen, Henna (2010)
Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää itseen liittyvien ydintulkintojen, esimiehen ja työtovereiden tuen sekä vaikutusmahdollisuuksien yhteyksiä tarmokkuuteen ja työtyytyväisyyteen. Tutkimuksessa hyödynnettiin kolmea eri teoreettista mallia, joilla on aiemmissa tutkimuksissa kuvattu persoonallisuuden, työn piirteiden ja työhyvinvoinnin välisiä yhteyksiä. Ensinnäkin kiinnostuksen kohteena olivat itseen liittyvien ydintulkintojen ja työn piirteiden suorat yhteydet tarmokkuuden ja työtyytyväisyyden kokemiseen. Toiseksi tutkimuksessa selvitettiin, välittävätkö työn piirteet itseen liittyvien ydintulkintojen ja työhyvinvoinnin yhteyttä. Kolmanneksi tutkimuksessa oltiin kiinnostuneita itseen liittyvien ydintulkintojen mahdollisesta muuntavasta yhteydestä työn piirteiden ja työhyvinvoinnin välillä. Tutkimus perustui poikkileikkausasetelmaan ja siinä käytettiin aineistoa (n = 2137), joka on kerätty Jyväskylän (n = 1197) ja Tampereen yliopistojen (n = 940) palvelussuhteessa olevalta henkilökunnalta syksyllä 2008. Tutkimuksen tilastolliset analyysit suoritettiin SPSS -tilasto-ohjelmalla. Analyysimenetelminä käytettiin korrelaatiokertoimia sekä hierarkkista regressioanalyysiä.