Les représentations du mal dans trois œuvres d’Amélie Nothomb - Miettinen, Marjaana (2010)
Amélie Nothomb on belgialainen nykykirjailija, jonka teosten keskeisenä teemana on usein hyvän ja pahan taistelu. Tutkimukseni tavoitteena on selvittää, kuinka paha ilmenee hänen teoksissaan. Ilmeneekö se henkilöhahmojen vai muiden elementtien kautta? Tutkimus alkaa esittelyllä siitä, kuinka pahan teema on ollut läsnä ranskankielisessä kirjallisuudessa keskiajasta meidän päiviimme saakka. Tämän jälkeen esittelemme itse kirjailijan ja hänen tuotantoaan.