Rockfestivaalin kriisiviestintä : Roskilden vuoden 2000 tragedia - Korpi, Nelli (2010)
Tässä tutkimuksessa tutkittiin rockfestivaalin kriisiviestintää festivaaliorganisaation ja sen yhden sidosryhmän näkökulmasta. Kriisiviestintä on aiheena ajankohtainen niin viestinnän tutkimuksessa kuin yhteisöjen käytännön toiminnassa. Festivaalit ovat lisäksi yhteiskunnallisesti kiinnostava tutkimuskohde. Kriisiviestinnän teoria nivottiin tapahtuma- ja festivaaliorganisaatioiden toimintaympäristöön. Tapauksena oli yksi festivaalialan isoimmista onnettomuuksista; vuonna 2000 tanskalaisella Roskilde-festivaalilla kuoli yhdeksän henkilöä lavanedusruuhkassa. Kriisiviestintään, kriisin vaikutuksiin ja median kriisitoimintaan liittyviä kysymyksiä selvitettiin organisaation omasta ja suomalaisen median näkökulmasta.