Kahden erilaiseen hoitotulokseen johtaneen masennuksen pariterapiaprosessin vertailua : terapeuttien toimintamallit, vuorovaikutus ja työskentelytavat tuloksellisuusnäkökulmasta - Markuksela, Hanna (2010)
Tässä pro gradu –tutkielmassa tarkasteltiin terapeuttien työskentely- ja vuorovaikutustyylien eroja sekä näiden erojen vaikutuksia terapian kulkuun kahden erilaiseen tulokseen johtaneen masennuksen pariterapiaprosessin kohdalla. Tutkielma on osa Jyväskylän yliopiston Dialogiset ja narratiiviset prosessit masennuksen pariterapiassa (DINADEP) –tutkimusprojektia, jonka toteutus on tapahtunut yhdessä psykiatristen ja muiden terveydenhuollon yksiköiden kanssa. Projektin aineisto on kerätty kolmen eri sairaanhoitopiirin alueelta ja jokaisessa tutkimukseen osallistuneessa yksikössä kahdesta terapeutista muodostunut työpari on hoitanut masentunutta asiakasta ja hänen puolisoaan pariterapian avulla.