Punainen myrsky : Suomen työväenlehdistön taistelu vallankumousvuosina 1917 - 1918 - Kiiskilä, Outi-Maria (2010)
Tutkielmassa selvitetään työväenlehdistön suhtautumista vallankumousvuosien 1917 – 1918 tapahtumiin: kuinka lehdet rakensivat työväen (sosialistien) vastakkaisuutta suhteessa porvareihin. Kyse oli toiseuden eli kollektiivisen luokkataisteluminän tuottamisesta oman toiminnan legitimoimiseksi ja vastustajan toiminnan demonisoimiseksi retorisin keinoin. Lisäksi tutkitaan työväenlehdissä esiintyneitä linjaeroja. Ajallisesti tutkielma rajataan Venäjän helmikuun vallankumouksesta Suomen sisällissodan päättymiseen.