Skaalautuvan vektorigrafiikan sovellusalueet - Taipalus, Toni (2010)
Taipalus, Toni Petteri Skaalautuvan vektorigrafiikan sovellusalueet / Toni Taipalus Jyväskylä: Jyväskylän yliopisto, 2010. 31 s. Kandidaatintutkielma Tässä tutkielmassa tarkastellaan skaalautuvan vektorigrafiikan standardin etuja ja heikkouksia sekä sen soveltumista erilaisiin käyttökohteisiin. Tarkoituksena on kartoittaa, mihin standardi sopii ja mihin se ei sovi. Arviointi pyritään tekemään ensisijaisesti kirjallisuuden pohjalta, mutta lisäksi on perehdytty standardin mukaisten dokumenttien rakenteeseen. Tarkoituksena on antaa käsitys standardin etujen ja heikkouksien vaikutukseen tilanteissa, joissa standardia harkitaan sovellettavaksi. Tutkielmassa havaitaan, että standardin soveltuvuutta tiettyyn käyttö-kohteeseen on vaikea arvioida, jos tiedot sovellutuksen kohteesta ovat pintapuolisia. Ei siis voida yksiselitteisesti sanoa sen soveltuvan jollekin sovellusalueelle. Lisäksi huomattiin, että standardi toimii parhaiten muiden, erityisesti tekstipohjaisiin dokumentteihin perustuvien tekniikoiden kanssa.