Hetki lyö : Helsingin Sanomien, Ilta-Sanomien ja Keskisuomalaisen kuolemauutisoinnin tarkastelu määrällisen sisällönanalyysin ja diskurssianalyysin keinoin - Kivinen, Anna (2010)
Keväällä 2007 kuoli eräs suomalainen rock- ja popmusiikin ikoni, muusikko Kirill "Kirka" Babitzin. Tammikuussa 2008 puolestaan kohistiin Ylen aikeista tuoda kuolevia ihmisiä julkisuuteen Viimeiset sanani -ohjelman kautta. Tutkimuksessa tarkastelen näiden kahden tapauksen avulla Helsingin Sanomien, Ilta-sanomien ja Keskisuomalaisen kuolemauutisointia. Tutkimuskysymykseni on, miten kuolemasta puhutaan suomalaisissa sanomalehdissä. Lisäksi tutkin, miten päivälehtien ja iltapäivälehtien uutisointi mahdollisesti eroaa, ja miten uutisoinnissa näkyvät postmodernin piirteet.