Jatkuva integraatio ohjelmistokehityksessä - Vilkman, Vesa (2010)
Vilkman, Vesa Ilmari Jatkuva integraatio ohjelmistokehityksessä / Vesa Vilkman Jyväskylä: Jyväskylän yliopisto, 2010, 36 s. Kandidaatintutkielma Kandidaatintutkielman tarkoituksena on esitellä lukijalle jatkuva integraatio-käytänne ja sen käyttöönottoa harkittaessa huomioonotettavat seikat. Tutkielmassa käsitellään jatkuva integraatio käytänteen ominaispiirteitä, samalla verraten sitä muihin integraatiostrategioihin. Tutkielman päämääränä on vastata tutkimus-ongelmaan: Millaisia vaikutuksia jatkuva integraatio-periaatteen käyttöönotolla on ohjelmistokehitysprosessiin? Tutkielma on tehty tutustumalla aiempiin tutkimuksiin ja kirjallisuuteen kirjallisuuskatsauksen muodossa. Aluksi tutkielmassa esitellään erilaiset lähestymistavat integraatioprosessiin, jonka jälkeen esitellään jatkuvan integraa-tion keskeiset käytänteet. Tämän jälkeen esitellään jatkuvan integraation käyttöön-oton tuomia etuja ja haasteita. Lopuksi yhteenvedossa kerrataan tutkielman sisältö ja arvioidaan jatkuvan integraation käyttöönoton tuomia etuja ja käyttöönottoprosessin haasteita. Johto-päätöksenä tuodaan esille, että jatkuvan integraation tuomat edut puhuvat puoles-taan, mutta ongelmatekijöiden minimoimista ei tule unohtaa.