Turvallisuusriskit yleisurheilussa : tapaustutkimus Jyväskylän Harjun yleisurheilukentän ja Hipposhallin yleisurheilutoiminnasta - Hautala, Perttu (2009)
Tutkimuksen tarkoituksena oli kartoittaa yleisurheiluun liittyviä turvallisuusriskejä sekä yleisurheilun sisähalleissa että yleisurheilukentillä. Riskien kartoituksen perusteella tutkimuksessa selvitettiin, mistä uhkat johtuvat ja miten niihin voitaisiin vaikuttaa niin, että yleisurheilu olisi lajina turvallisempi sekä urheilijoille että muille lajin ystäville. Arviolta jopa puolet liikunnan tuomista terveyshyödyistä menetetään liikunnan aikana sattuneiden tapaturmien ja rasitusvammojen vuoksi. Ainakin yleisurheilussa suurin osa näistä vammoista on ehkäistävissä.