Sähköisiltä aalloilta unen eheyttäville laineille : tutkimus suomalaisten yhdeksäsluokkalaisten nuorten elektronisen median käytöstä, nukkumisesta ja itsetunnosta sekä näiden välisistä yhteyksistä - Männikkö, Leena (2010)
Tässä tutkimuksessa tarkasteltiin suomalaisten nuorten nukkumistottumuksia, univaikeuksia ja uneliaisuutta, elektronisen median käyttöä sekä yleistä ja akateemista itsetuntoa. Tarkoituksena oli selvittää elektronisen median käytön yhteyksiä nukkumistottumuksiin, univaikeuksiin ja uneliaisuuteen sekä yleiseen ja akateemiseen itsetuntoon ja toisaalta nukkumisen yhteyksiä yleiseen ja akateemiseen itsetuntoon. Lisäksi tutkimuksessa tarkasteltiin välittävätkö nukkumistottumukset, univaikeudet ja uneliaisuus elektronisen median käytön yhteyttä yleiseen ja akateemiseen itsetuntoon. Aineistona käytettiin WHO-koululaistutkimuksen vuoden 2006 otosta suomenkielisessä perusopetuksessa olevista suomalaisista yhdeksäsluokkalaisista nuorista (N = 1670). Aineistoa analysoitiin jakaumatietojen, riippumattomien otosten t-testin, monimuuttujaisen varianssianalyysin ja hierarkkisen regressioanalyysin keinoin.