Festivaalille tulija on koko seudun asiakas : suomalaisten musiikkitapahtumien taloudelliset vaikutukset - Luoma, Hanna (2010)
Tutkimuksessa selvitettiin kirjallisuuskatsauksena mitä taloudellisia vaikutuksia kulttuuritapahtumilla on, ja millä käsitteillä ja menetelmillä niitä voidaan mitata. Tutkimuksessa pyrittiin kokoamaan yhteen tehdyt tutkimukset suomalaisten musiikkitapahtumien taloudellisista vaikutuksista ja selvittämään, miten niitä on tutkittu ja millaisia tuloksia on saatu. Tutkimuksessa kiinnitettiin myös huomiota taloudellisten vaikutusten tutkimiseen liittyvään problematiikkaan. Tutkimuksia suomalaisten musiikkitapahtumien taloudellisista vaikutuksista on melko vähän verrattuna musiikkitapahtumien määrään Suomessa. Niitä on tehty eri aloilla, menetelmillä ja näkökulmista, joten vertailua tapahtumien taloudellisista vaikutuksista on vaikeaa tehdä. Eniten vaikutusulottuvuuksista tutkimuksissa oli käsitelty epäsuoria vaikutuksia yleisön kulutuskäyttäytymisen näkökulmasta. Tulokset musiikkitapahtumien taloudellisista vaikutuksista olivat yleisesti ottaen myönteisiä: tapahtumat ovat merkittäviä paikallistalouksille. Taloudellisten vaikutusten tutkimiseen liittyy kuitenkin luotettavuus- ja määrittelyongelmia. Yhteistyö eri alojen asiantuntijoiden kesken avaisi uusia mahdollisuuksia ja mahdollistaisi pidemmälle vietyjen vaikutusketjujen selvittämisen.