Fyysisen kunnon yhteys niskakivun ja niskan toiminnanrajoitusten ilmaantumiseen - Järvinen, Hannu (2010)
Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää ennustaako huono kuntotestien tulos niskakipuja tai niskan toiminta-kyvyn rajoitusten ilmaantumista kahdeksan vuoden seurannassa keski-ikäisellä väestöllä. Tuloksissa on esitetty myös yhteydet poikkileikkausasetelmassa.