Subventionsheuschrecke oder Weltmarktführer? : Nokia-Repräsentation in den Kommentaren der Frankfurter Allgemeinen Zeitung nach der Veröffentlichung der Fabrikschliessung in Bochum - eine diskursanalytische Untersuchung - Hokkanen, Hanna-Kaisa (2010)
Tammikuussa 2008 Nokia päätti lopettaa Saksassa toimivan Bochumin tehtaansa toiminnan ja irtisanoa tehtaan 2 300 työntekijää. Tämä päätös johti uutistulvaan saksalaisessa lehdistössä. Ilmiöstä kehittyi poliittisesti arkaluontoinen, kun saksalaiset poliitikot ottivat oman jyrkän kantansa tapahtumalle ja julistivat boikotin Nokiaa vastaan.