Ajattelun kielen evoluutio : sosiaalisen älykkyyden hypoteesi ihmisen erityispiirteiden selittäjänä - Sandman, Nils (2010)
Tutkielmassa luodaan katsaus ihmisen evoluutioon ja hänet muista kädellisistä erottaviin kognitiivisiin erityispiirteisiin. Näitä piirteitä tarkastellaan komputationaalisen mielenteorian viitekehyksessä. Ihmisen kognitiiviset erityispiirteet pyritään määrittelemään ja niiden kehityksen selittäjäksi esitetään sosiaalisen preadaptaation hypoteesi.