Tietojärjestelmäprojektin onnistuminen ja projektipäällikön kompetenssit - Niskanen, Mikko (2010)
Niskanen, Mikko Tietojärjestelmäprojektin onnistuminen ja projektipäällikön kompetenssit/ Mikko Niskanen Jyväskylä: Jyväskylän yliopisto, 2010. 29 s. Kandidaatintutkielma Tässä tutkimuksessa tarkastellaan projekteja, projektin onnistumista sekä projektipäällikön roolia ja kompetensseja. Tutkimuksessa selvitetään projektin kontekstia ja erityisesti sitä, että mitkä tekijät vaikuttavat projektin onnistumiseen. Tutkimus on toteutettu kirjallisuuskatsauksena. Projektipäällikön valinnassa tietojärjestelmäprojektiin täytyy kiinnittää huomiota projektipäällikön kompetensseihin, sillä niillä on vaikutusta projektin onnistumiseen. Vääränlaiset kompetenssit omaava projektipäällikkö voi olla syy tietojärjestelmäprojektin epäonnistumiseen.