L'Application des stratégies de lecture à l'analyse d'un article du magazine français Marianne - Oikarinen, Kaisa (2010)
Työ käsittelee vieraalla kielellä lukemisen strategioita pohjautuen ranskalaisessa aikakauslehdessä Mariannessa julkaistuun artikkeliin. Lukemisen strategoihin liittyen esitellään skeemat, globaalit ja lokaalit strategiat sekä lokaaliassosiaatio. Mariannen artikkelin pohjalta esitellään sanoja ja sanontoja, joita suomalaisen lukijan on vaikea ymmärtää, erityisesti on keskitytty puhekielen ilmauksiin. Synteesiosassa esitetään, miten aiemmin esiteltyjä lukemisen strategioita voi hyödyntää etsittäessä tuntemattomien sanojen ja sanontojen merkitystä.