Svenska språkets ställning i företag inom resebranschen i mellersta Finland - Palonen, Heidi (2010)
Tutkielmani tarkoituksena on selvittää, millainen asema ruotsin kielellä on Keski-Suomen matkailualan yrityksissä. Tarkastelen ruotsin näkyvyyttä yritysten www-sivustoilla sekä käsittelen sitä, miten tärkeänä kriteerinä ruotsin kielen taitamista pidetään asiakaspalvelijoiden rekrytoinnissa. Vertaan ruotsin asemaa muiden kielten asemaan yrityksissä. Pyrin tutkielmassani myös selvittämään niitä tekijöitä, jotka vaikuttavat erityisesti ruotsin positioon yrityksissä.