Järjestelmäkehittäjien motivaatioon vaikuttavia tekijöitä - Ahonen, Timo (2010)
Ahonen, Timo Arvi Petteri Järjestelmäkehittäjien motivaatioon vaikuttavia tekijöitä/Timo Ahonen Jyväskylä: Jyväskylän yliopisto, 2010. 30 s. Kandidaatintutkielma Tässä kandidaatintutkielmassa käsitellään järjestelmäkehittäjien motivaatiota, siihen vaikuttavia tekijöitä ja motivaation yhteyttä työtyytyväisyyteen. Näistä tekijöistä on tarkoitus muodostaa yhtenäinen kuvaus. Tutkielma on suoritettu kirjallisuuskatsauksena. Eniten järjestelmäkehittäjien motivaatioon vaikuttavana motivaattorina nähtiin olevan työ ja siten työn eri osa-alueet, kuten palkkaus ja työtehtävien muodostamat haasteet. Motivoituneiden järjestelmäkehittäjien nähtiin olevan tuottavampia ja pysyvän pidempään samassa työpaikassa.