Nuori Suomi muuttuvassa liikuntakulttuurissa - Haarma, Maarit (2010)
Nuori Suomi ry:n toiminta-aika suomalaisessa yhteiskunnassa ja liikuntakulttuurissa on vielä verrattain lyhyt. Se on kuitenkin jo ehtinyt herättää runsaasti tunteita niin puolesta kuin vastaan. Pro gradu työssäni kuvaan Nuori Suomi ry:n toiminnan muutosta suhteessa yhteiskunnassa ja liikuntakulttuurissa tapahtuneisiin muutoksiin. Tutkimukseni alkaa vuodesta 1988, jolloin Nuori Suomi -ohjelman toiminta alkoi. Taustojen ymmärtämiseksi avaan yhteiskunnassa ja liikuntakulttuurissa tapahtuneita muutoksia jo 1970- ja 1980-lukujen vaihteesta alkaen. Tutkimukseni päättyy vuoteen 2008, jolloin Nuori Suomi juhli 20-vuotista olemassaoloaan. Olen lähestynyt Nuori Suomi ry:n toiminnan muutosta kolmen tutkimuskysymyksen avulla: mitkä seikat vaikuttivat Nuori Suomi -ohjelman käynnistymiseen, mitä kausia ja vaiheita Nuoren Suomen toiminnassa on ollut ja millaiseksi muodostuivat Nuoren Suomen toiminnan keskeiset sisällöt.