Nuorten peliohjelmointi - Lakanen, Antti-Jussi (2010)
Tässä pro gradu -tutkielmassa tutkitaan yläkouluikäisille (13 16-vuotiaat) tarkoitetun peliohjelmoinnin lyhytkurssin innostavuutta, ja vaikutuksia osallistujien suhtautumiseen luonnontieteiden opiskeluun. Osallistujien kurssikokemuksiin pyrittiin löytämään yhteyksiä taustatekijöistä. Lisäksi aineistosta etsittiin ryhmiä, jotka kuvaisivat tyypillisiä kurssille tulleita oppilaita. Tämän avulla on tarkoitus kehittää kurssin sisältöä, opetusmenetelmiä ja markkinointia. Tässä työssä esitellään myös pääpiirteet kurssin suunnittelusta ja toteutuksesta, ja lisäksi joitakin oppilaiden valmiista pelituotoksista ja pelisuunnitelmista.