Radikaali demokraattinen kasvatus : tutkimus viisaasta kasvatuksesta - Valtonen, Mikko (2010)
Tutkimuksessa puolustetaan näkemystä demokraattisen kasvatuksen moraalisesta velvoittavuudesta sekä vaatimusta epädemokraattisten kasvatuskäytäntöjen radikaalista uudistamisesta. Taustamotiivina on kriittinen suhtautuminen nykyisissä kasvatus- ja koulutusrakenteissa vallitsevia valtasuhteita kohtaan, jotka ovat tänäkin päivänä monella tapaa, ainakin demokratian näkökulmasta, puutteelliset.