”You’re orange, you moron!” : The use of impoliteness strategies in the American TV-series House M.D. - Laitinen, Melina (2010)
Ihmisten välistä kommunikointia määrittävät tietyt säännöt, jotka eivät ole synnynnäisiä, vaan jotka opimme kasvaessamme. Esimerkiksi kohteliaisuus on ilmiö, johon törmäämme lähes päivittäin erilaisissa sosiaalisissa tilanteissa. Olemme kohteliaita antaaksemme itsestämme hyvän kuvan, luodaksemme toimivia ihmissuhteita ja säilyttääksemme ne. Kohteliaisuuden vastakohta, epäkohteliaisuus, ei myöskään enää nykypäivänä ole lainkaan harvinainen ilmiö, ja siitä syystä sitä tulisi tutkia aivan kuten kohteliaisuuttakin.