Ydinainesanalyysit seksuaaliterveyteen liittyvistä sisällöistä lukion terveystiedon kolmelle kurssille - Koskinen, Jenni (2010)
Seksuaalisuudesta puhuminen koetaan monissa kodeissa vaikeaksi, joten koulun rooli nuorten seksuaalikasvatuksen toteuttajana on merkittävä. Hyvät mahdollisuudet tähän antaa terveystieto-oppiaine. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli laatia ydinainesanalyysi selkeyttämään seksuaalikasvatuksen toteuttamista lukion terveystiedossa. Ensin selvitin, millaisia seksuaaliterveyteen liittyviä sisältöjä lukion eri oppiaineissa käsitellään ja millaisia seksuaaliterveyteen liittyviä sisältöjä olisi tärkeä käsitellä erityisesti lukion terveystiedon kursseilla.