Asem ja uusi kansainvälinen järjestys : Euroopan ja Aasian yhteistyön vaikutus valtioiden suvereniteettiin - Torikka, Jukka (2010)
Tutkimus tarkastelee Euroopan ja Aasian maiden yhteistyötä Asem-prosessin puitteissa. Asem-prosessi on monien hallintoviranomaisten kokousten kokonaisuus, jonka tärkeimmät päätökset tehdään kahden vuoden välein järjestettävissä hallitusten päämiesten huippukokouksissa. Tutkimuksen tarkoitus on selvittää, kuinka paitsi maanosien sisäinen integraatio, myös niiden välinen yhteistyö vaikuttavat osallistujavaltioiden suvereniteettiin.