Innocent, yet ambitious : childhood in 19th century America as depicted in Louisa May Alcott's Little Women series - Puronaho, Jenni (2010)
Tutkielman tarkoituksena on selvittää, minkälaisen kuvan lapsuudesta 1800-luvun Amerikassa Louisa May Alcottin Pikku Naisia -lastenkirjasarja antaa. Tutkielmassa selvitetään seuraavia asioita: 1) Ovatko romaanisarjan lapset yhtä arvokkaita yksilöinä kuin aikuiset? 2) Nähdäänkö lapsuus vain valmistautumisena aikuisuuteen vai onko lapsuudella merkitystä sinänsä? 3) Miten koulunkäyntiä ja kasvatusta kuvataan? 4) Miten ja miksi lapset leikkivät?