Tunteella laulaminen : emootioiden ilmaiseminen laulaessa seitsemännen luokan musiikintunnilla - Korhonen, Heikki (2010)
Tutkielman perusajatuksena on perehtyä seitsemännen luokan musiikintunnilla laulamiseen. Puberteetti-iästä johtuen kyseinen ikävaihe on laulutekniseltä kannalta haasteellinen. Perusajatuksenani on se, että laulamisen tärkeänä lähtökohtana on emootioiden ilmaiseminen laulaessa, mitä tutkimuksessa nimitetään myös laulutulkinnaksi. Erittelen tutkielmassani tulkinnan ja emootioiden käsitteitä, laulutekniikan perusteita sekä erilaisia käytännön toimenpiteitä laulamisen harjoituttamiseksi.