Virtuaaliajan vitsaus : yläkoululaisten kokemuksia internet- ja kännykkäkiusaamisesta - Karstu, Elina (2010)
Tutkielmassa selvitettiin yläkouluikäisten nuorten kokemuksia internetin ja kännykän välityksellä tapahtuvasta kiusaamisesta: kuinka paljon ja minkälaisia internet- ja kännykkäkiusaamisen muotoja nuoret ovat kohdanneet, ovatko koulukiusaaminen ja internet- ja kännykkäkiusaaminen yhteydessä toisiinsa sekä kertovatko nuoret kohtaamastaan kiusaamisesta ja kenen puoleen he kääntyvät. Tutkimus toteutettiin määrällisenä verkkotutkimuksena. Tutkimusjoukko koostui Pirkanmaan kolmen seutukunnan viiden yläkoulun 1162 oppilaasta.