Henkilöiden profiilit verkkoyhteisöissä - Ruotsalainen, Petra (2007)
Ruotsalainen, Petra Tietojärjestelmätieteen kandidaatintutkielma / Petra Ruotsalainen Jyväskylä: Jyväskylän yliopisto, 2007, 23 s. Kandidaatintutkielma Tässä tutkielmassa käsitellään henkilöiden profiilien hyödyntämistä verkkoyhteisöjen toiminnassa. Tutkielman tavoitteena on määrittää, mitä profiilit ovat, kuinka niitä käytetään verkkoyhteisöissä ja mitkä ovat profiilien käyttöön liittyvät edut ja ongelmat. Tutkimusmenetelmänä tässä tutkielmassa on kirjallisuuskatsaus. Profiilit ovat käyttäjien laatimia esittelyjä itsestään. Profiilit helpottavat verkkoyhteisön jäsenten vuorovaikutusta muun muassa tarjoamalla digitaalisen kehon ja luomalla sosiaalista kontekstia. Yksityisyyden menettäminen ja profiilien ylläpidon vaatima työ ovat profiilien käyttöön liittyvistä ongelmista merkittävimpiä.